appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Karlien Sleper wil in eenmansbob naar de Olympische Spelen

Pro Shots
woensdag 4 december 2019 | EO | NOS | Redactie

Karlien Sleper is de eerste monobobster van Nederland. Dat is een nieuwe discipline in het bobsleeën die nog in de opstartfase zit. En ze heeft grote ambities, want ze wil in deze eenmansbob in 2022 naar de Olympische Spelen.

Sleper begon in de zomer van 2013 onverwachts met bobsleeën. In aanloop naar de Olympische Winterspelen van Sotsji zocht het ontwikkelingsteam van Nederland naar een nieuwe remster voor de tweemansbob. "Via een vriendin ben ik er bij gekomen om een training te doen in Harderwijk en eigenlijk bleek ik er wel talent voor te hebben."

Vervolgens ging ze in gesprek met de bondscoach en na verschillende tests mocht ze mee op trainingskamp. "Daarna kwam de hoofdcoach naar me toe en hij zei hier is je kledingpakket, hij vroeg niet eens of ik het leuk vond om te doen."

Eenmansbob

In 2022 is de eenmansbob voor het eerst een Olympisch onderdeel. Sleper wil daar presteren, maar krijgt in aanloop naar dat toernooi geen financiering van NOC*NSF. Daarom is ze een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1