EONOS

PSV blameert zich en is uitgeschakeld in Europa

2. PSV blameert zich en is uitgeschakeld in Europa

PSV is na een pijnlijke avond in Lissabon uitgeschakeld in de Europa League. De Eindhovenaren gingen met 4-0 onderuit tegen Sporting Portugal. Omdat LASK Linz met 2-1 te sterk was voor Rosenborg, kan PSV Europese overwintering vergeten.

De ploeg van Mark van Bommel staat na vijf wedstrijden in groep D op de derde plaats, met drie punten minder dan nummer twee Linz. Omdat het onderling resultaat in het nadeel is, kan PSV de Oostenrijkers niet meer voorbij.

PSV kwam binnen tien minuten op een 1-0 achterstand en na een kwartier spelen verdubbelde Sporting de score. Nog voor rust keek PSV tegen een 3-0 achterstand aan.

Ook na rust kon de ploeg van Mark van Bommel totaal geen vuist maken. Sporting scoorde nog één keer via Bruno Fernandes. Hij benutte een strafschop.