appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers
STER Advertentie

Terug naar de legendarische race: Le Mans'66

Getty Images
vrijdag 22 november 2019 | NOS | Redactie

In de bioscopen draait de film 'Ford versus Ferrari', oftewel Le Mans'66. Een grote Hollywood-productie met Matt Damon en Christian Bale in de hoofdrollen over een van de meest legendarische autoraces uit de geschiedenis: de 24 uur van Le Mans van 1966.

De titel zegt eigenlijk alles: het zou een duel worden tussen twee auto-fabrikanten. Tussen Italië en Amerika. Tussen de ongenaakbare renstal en de uitdager.

Edwin Cornelissen blikt terug op het verhaal van Le Mans 1966. En dat doet hij met de man, die de race vijf jaar later won, Gijs van Lennep.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1