appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

'Barney is een van de beste aller tijden, maar heeft dat zelf niet door'

ANP
donderdag 21 november 2019 | EO | NOS | NOS Sport

Game Over, zo heet het boek waarin Raymond van Barneveld wordt gevolgd in zijn laatste jaar als professioneel darter. Eén grote wedstrijd wacht hem nog: het WK van volgende maand.

De afscheidstour had het afgelopen jaar veel weg van een kwelling. Barney leed pijnlijke nederlagen, worstelde met zichzelf en ging ook privé door diepe dalen. En dat laat zijn sporen na bij een vijftiger voor wie het glas toch al half-leeg is.

Dartlegende Phil Taylor zei over Van Barneveld: hij is een van de beste darters aller tijden, maar dat heeft hij zelf niet door. "Dat klopt wel", zegt Van Barneveld zelf. "Ik kruip altijd in de rol van de underdog, heb altijd zenuwen en vraag me altijd af of het wel goed zal gaan."

Het houdt een keer op

"Stoppen doet daarom ontzettend veel pijn. Het houdt een keer op. Er komen altijd betere schaatsers, tennissers en voetballers en dat heb je ook met darters. Laatst bleek uit een onderzoek dat 92 procent van de Nederlanders mij kent. Dan heb je wel wat neergezet."

Het WK is dus zijn laatste toernooi als prof. Geheel in lijn met zijn karakter verwacht Van Barneveld er weinig van. Zijn manager Jaco van Bodegom des te meer. "Als er één toernooi is dat hij kan winnen, is het dit. Ik hoop het, ook voor de mens Van Barneveld."

Een reportage van Edwin Cornelissen

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1