appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Wordt de 19-jarige Rinus van Kalmthout de opvolger van Arie Luyendijk?

NOS
woensdag 20 november 2019 | EO | NOS | NOS Sport

De 19-jarige Rinus van Kalmthout heeft een contract bemachtigd bij het team Ed Carpenter Racing in de Indycar-series, de meest prestigieuze raceklasse van de Verenigde Staten. 

Van Kalmthout rijdt sinds zijn zestiende in de VS. Hij doorliep een opleidingsprogramma van de Indycar-organisatie, werd kampioen in een raceklasse en kreeg een beurs om zich verder te ontwikkelen. 

Nu debuteert hij op het allerhoogste niveau en kan hij de opvolger worden van Arie Luyendijk. Luyendijk won in 1990 en in 1997 de Indianapolis500, de meest prestigieuze race van de raceklasse.

Luyendijk is nu de mentor van 'Veekay', de bijnaam van Van Kalmthout. Luyendijk voorspelt een mooie toekomst voor Van Kalmthout.

 

Luyendijk: 'Van Kalmthout onderscheidt zich van de rest'

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1