appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De bezem ging door NAC Breda, maar Van Bilzen staat al bijna 50 jaar op de teamfoto

Eline de Zeeuw
woensdag 20 november 2019 | EO | NOS | NOS Sport

NAC Breda kent roerige tijden. Het afgelopen seizoen verliep dramatisch. Zo stapte de trainer op, vertrok nagenoeg de voltallige directie en werd het technisch hart van de club opgedoekt.

De club degradeerde genadeloos uit de eredivisie en ging verder met een bijna compleet nieuwe spelersgroep. Hoewel er dus op de elftalfoto bijna geen gezicht meer hetzelfde is, staat er één persoon al bijna vijftig jaar onafgebroken op.

Zijn naam? Ben van Bilzen. In een ruimte met vier wasmachines vertelt de 73-jarige Van Bilzen vol trots dat hij al sinds 1972 actief is bij de club. Zijn functie? Materiaalman. 

Materiaalman Ben van Bilzen

"Dit is het kloppend hart van de club", roemt NAC-directeur Luuc Eisenga materiaalman Van Bilzen. In aanloop naar het nieuwe seizoen werd er besloten om Van Bilzen op de posters te zetten. Eisenga: "We hadden op z'n zachts gezegd niet een heel prettig jaar met degradatie tot gevolg. Dan kan je wel hele 'slicky' reclamecampagnes opzetten, maar eigenlijk gaat het maar om één ding, de liefde voor NAC. En Ben is daar één van de belangrijkste personages in."   

Ondanks zijn leeftijd denkt Van Bilzen nog niet aan zijn pensioen. "Ik denk niet dat ik daar de kans voor krijg", zegt hij lachend. En zijn gevoel wordt meteen bevestigd. Eisenga schudt op de achtergrond namelijk met zijn hoofd en zegt stellig: "Dat mag ook niet."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1