appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

NOS Voetbalpodcast: 'Teamgevoel is sterkste punt van dit Nederlands elftal'

ANP
woensdag 20 november 2019 | NOS | Redactie

Commentatoren Arno Vermeulen, Jeroen Stekelenburg en Jeroen Elshoff blikken in de NOS Voetbalpodcast terug op met de 5-0 gewonnen wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Estland. Nu de kwalificatiereeks erop zit, wordt de blik gericht op het EK, volgend jaar zomer.

Aan aanstormend talent geen gebrek bij Oranje, bleek dinsdagavond maar weer eens na het debuut van Calvin Stengs en Myron Boadu. Bondscoach Ronald Koeman kan zich derhalve opmaken voor een paar drukke maanden, want niet iedereen kan mee naar de Europese titelstrijd.

Promes als rechtsback

Van de zeven wijzigingen die Koeman tegen Estland doorvoerde was die van Quincy Promes op rechtsbackpositie het meest opvallend. Jeroen Elshoff vindt het goed dat de bondscoach andere varianten probeert. "Je moet ook wel, want de andere alternatieven vallen ook tegen. Hij deed het goed, maar het was wel tegen Estland. Ik vraag me af of Koeman ook in deze variant gaat spelen tegen grotere landen."

Met Promes als rechtsback zou Koeman in zijn selectie ruimte kunnen creëren voor andere aanvallende spelers. Volgens Jeroen Stekelenburg is het dan wel noodzakelijk om de komende maanden vaker in die variant te spelen. "Als hij in de eindfase van een toernooi op die plek moet spelen, moet je dat wel een keer getest hebben."

Saamhorigheid

Het valt de commentatoren ook op dat Oranje het laatste jaar een heel hecht team geworden is. "Het is misschien wel de grootste kwaliteit van dit team: het team", zegt Stekelenburg.

Elshoff is het daarmee eens: "Er zitten geen rotte appels in dit team en de jonge spelers die er bij komen, zullen dat ook niet zijn."

Arno Vermeulen denkt dat het plezier van doorslaggevend belang kan gaan zijn. "Je zag het bij Frankrijk toen ze wereldkampioen werden, Nederland had het in 2014 ook. Spelers die zoveel lol met elkaar hebben en veel voor elkaar willen doen, het is misschien nog wel belangrijker dan het voetballende talent dat Oranje nu natuurlijk ook heeft."

De NOS-voetbalpodcast is hier te horen. Wil je geen enkele aflevering meer missen? Abonneer je dan via je favoriete podcast-app. Deze aflevering terugluisteren kan ook op de site van de NPO.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1