appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Nieuws BV
STER Advertentie

Raymond Poulidor: de sympathieke tweede

AFP
woensdag 13 november 2019 | NOS | NOS Sport

Hij won nooit de Tour de France. Hij droeg zelfs nooit het geel. Maar de Fransman Raymond Poulidor was één van de populairste wielrenners van zijn generatie. Vandaag werd bekend dat hij op 83-jarige leeftijd is overleden.

Raymond Poulidor: de sympathieke tweede

Poulidor won de Ronde van Spanje en Milaan - San Remo. Hij was de schoonvader van Adrie van der Poel en de opa van David en Mathieu van der Poel.

Drie keer tweede

'Pou Pou' was z'n bijnaam in Frankrijk. Jarenlang stonden de mensen rijendik langs de Franse wegen om hun held aan te moedigen, in de hoop dat hij de Tour de France een keer zou winnen. Tevergeefs. Poulidor werd drie keer tweede in de Tour de France.

De Nederlandse Tour-winnaar Jan Janssen heeft goede herinneringen aan Poulidor: "Hij was een sympathieke man en een geduchte tegenstander. Hij heeft alles uit zijn carrière gehaald".

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1