appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Robin Haase wil meer entertainment in het tennis

AFP
dinsdag 12 november 2019 | EO | NOS | Floris van Hoorn

Al jarenlang is Robin Haase een vaste gast in het Davis Cup toernooi. Niet heel vreemd want de Hagenaar is al jaren de beste Nederlandse tennisser op de wereldranglijst. Vanaf 2010 was hij bijna onafgebroken terug te vinden in de top 100 van het mondiale tennis. In 2012 stond hij zelfs op de 33e plaats. Dit jaar is Haase weggevallen uit die top 100. In Langs de Lijn En Omstreken vertelde hij hoe dat kon gebeuren, maar ook wat hij verwacht van de vernieuwde Davis Cup.

Het landentoernooi wordt dit jaar voor het eerst in een nieuwe opzet gespeeld. Eerder dit jaar was er een kwalificatieronde waarin twaalf landen zich konden plaatsen. Dat aantal werd aangevuld met de halve finalisten van vorig jaar en twee wildcards. Deze achttien teams spelen volgende week de finaleronde in Madrid. Haase hoopt dat het een geweldig evenement wordt maar staat niet direct te juichen.Hij genoot juist van de uit- en thuiswedstrijden met het uitzinnige publiek.. " Het is natuurlijk sowieso altijd geweldig, hoe dan ook, om voor je land uit te komen, het is een grote eer en het zou natuurlijk geweldig zijn om voor een sensatie te zorgen, maar het is toch een beetje een apart gevoel op dit moment. Maar ja, als ik volgende week die vraag weer zou krijgen als het evenement is afgelopen zeg ik misschien wel: Ja, dit is de beste verandering ooit."

Tennis moet sneller worden

Haase zou graag zien dat zijn sport nog meer veranderingen ondergaat. Hij pleit voor het afschaffen van de netregel en wil eigenlijk ook dat de handdoekjes verdwijnen. "Sommige tennissers gaan na elk punt drogen, maar ja ze drogen eigenlijk niks, het is gewoon tijdrekken." Deze regels zouden het tennis een stuk sneller maken en daar is Haase een voorstander van. "Je zou eigenlijk een paar dingen kunnen afkijken van de NBA, het basketbal. Muziek tussen de games door, misschien ook wel leuke dingetjes voor de fans, bingo, verzin het maar."

Het leven van Haase is meer dan alleen tennis

Inmiddels is Robin Haase 32 en staat hij al vijftien jaar op de wereldranglijst van het professionele tennis. Hij sloeg vele miljoenen dollars prijzengeld bijeen. Maar zijn carrière heeft ook zijn schaduwzijden: pijn. Ook in de radiostudio voelde de toptennisser zijn lichaam en dan vraag je je dus af hoe hij het volhoudt om op zo'n hoog niveau te blijven presteren. Haase vraagt het zichzelf ook vaak af. "Het is niet makkelijk, bepaalde dingen wen je ook weer aan. Het is natuurlijk niet dat je zo'n heftige pijn hebt waardoor, je zoals mensen met migraineaanvallen, niets meer zou kunnen." Haase kan goed relativeren. Hij liet dat ook zien met een foto op Instagram waarop hij op een putdeksel staat. Met deze zelfspot wilde hij laten zien dat hij niet in de put zit ook al gaat het wat minder. "Mensen vragen vaak: hoe gaat het met je? Als ik dan zeg het gaat hartstikke goed zijn ze verbaasd. Het tennis gaat niet zo goed, maar ik ben meer dan tennis."

 

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1