appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Van der Poel rekent op EK pas in laatste ronde af met Iserbyt

NOS
zondag 10 november 2019 | NOS | Roy van den Busken

Mathieu van der Poel heeft voor de derde keer op rij de Europese titel veldrijden veroverd. In het Italiaanse Silvelle klopte hij pas in de laatste ronde de man in vorm, Eli Iserbyt.

Vooraf was er alle hoop op een direct duel tussen Van der Poel en Iserbyt. De Belg kreeg het grootste gedeelte van de wedstrijd ondersteuning van de goedrijdende Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout. Geen man kwam weg. 

In de laatste ronde waren Van der Poel en Iserbyt overgebleven. Een versnelling was genoeg om de Vlaming los te rijden. Laurens Sweeck eindigde door een goed slot op twintig seconden op plaats drie. De tweede Nederlander in de uitslag was Lars van der Haar op de vijfde plaats.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1