appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Van Rijsselberghe blij met vervanging plank in windsurfen

LAURENS MOREL / WAVES FESTIVAL
zaterdag 2 november 2019 | NOS | NOS Sport

Een grote verandering in het windsurfen. Vanaf de Olympische Spelen van Parijs in 2024 wordt er een nieuw type plank in gebruik genomen. 

De traditionele RS:X-plank verdwijnt en de zogeheten windfoil doet zijn intrede. Dat heeft de internationale zeilfederatie World Sailing besloten. "Ik ben er heel erg blij mee", zegt tweevoudig Olympisch RS:X-kampioen Dorian van Rijsselberghe.

De RS-X is gebruikt op vier Olympische Spelen en met die plank wordt er op het water gevaren. Op de windfoilplank wordt er 50 centimeter boven het water gesurft. De plank kan zweven door een vleugelconstructie, de zogeheten windfoil, die onder de plank zit. 

'De wereld staat niet stil, ook het windsurfen moet door blijven ontwikkelen'

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1