Sport
EONOS

Verslaving brengt Sanne Meijer in Mexico en Qatar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verslaving brengt Sanne Meijer in Mexico en Qatar

Haar naam doet waarschijnlijk niet bij veel mensen een belletje rinkelen, maar op haar 22ste is ze toch al zevenvoudig Europees en drievoudig wereldkampioen. Sanne Meijer uit Bellingwolde is een van de beste wakeboarders van de wereld.

Op een plank met een touw achter een boot, of hangend aan een kabelbaan, en dan zoveel mogelijk mooie sprongen maken. Voor Meijer is het een verslaving, zo zegt ze zelf. Ze kwam in aanraking met de sport toen ze op de basisschool zat en sindsdien heeft het wakeboarden haar niet meer losgelaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Toen ik 6 jaar was wilde ik graag waterskiën, maar dat mocht niet omdat ik geen zwemdiploma had. Op een gegeven moment kwam ik bij een jongen in de klas die wakeboarde en die nam mij een keer mee. Daarna ben ik niet meer gestopt. Ik denk dat het door de adrenaline komt, het is extreem anders dan een normale sport", vertelt Meijer in Langs de Lijn En Omstreken.

Haar verslaving brengt haar naar landen als Mexico, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. "Dat is het mooi van deze sport: het is altijd in warme landen", zegt ze lachend.

Luister het gesprek met Sanne Meijer terug

Ster advertentie
Ster advertentie