appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Winnaar Thomas Krol is ontwaakt

ANP Pro Shots
dinsdag 22 oktober 2019 | EO | NOS | Floris van Hoorn

Als er één schaatser zou moeten hunkeren naar het nieuwe seizoen dan is het wel Thomas Krol. In februari beleefde hij zijn hoogtepunt toen hij wereldkampioen werd op de 1.500 meter. In het Duitse Inzell pakte hij ook nog even een zilveren medaille op de duizend meter. Het was de ultieme revanche voor twee gemiste Winterspelen.

Thomas Krol wil een olympische revanche

Het succesvolle einde van het vorig seizoen liet eigenlijk zien dat de winnaar in Thomas Krol was ontwaakt. In Langs de Lijn En Omstreken vertelde de schaatser van Jumbo-Visma dat hij het eigenlijk helemaal fout aanpakte. "Je rijdt natuurlijk om te winnen en dat deed ik eigenlijk nooit." Bloedirritant, vond hij zelf ook.

Krol was altijd wel tevreden als hij er alles uithaalde en derde mee werd, maar dat is inmiddels wel veranderd. Hij is wat minder aardig geworden mede ook door zijn overstap naar Jumbo-Visma waar een andere cultuur heerst."Om daar niet een beetje onder te sneeuwen dan moet je af en toe wel eens beetje een grote bek geven."

Piloot worden

Hoewel Krol met 27 jaar in de bloei van zijn schaatsleven zit denkt hij toch ook al aan de toekomst. Een paar jaar geleden liet hij al doorschemeren dat hij een grote droom heeft: piloot worden! Die droomt staat nog altijd fier overeind. "Ik kan mij niet voorstellen dat ik later iets anders zou willen doen."

Eenvoudig zal het niet zijn zolang hij fulltime schaatser is. Omdat hij geen twee dingen half wil doen wordt de jongensdroom even geparkeerd. Eerst moet de olympische cyclus worden volgemaakt: Peking 2022. Dan zal Krol weer opnieuw bekijken of de vliegschool het volgende project wordt of de volgende editie van de Winterspelen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1