appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Zaterdag
STER Advertentie

Jeffrey Hoogland wil best met drie naar Tokio

ANP
maandag 21 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Het EK baanwielrennen had dit weekend in Apeldoorn een flink oranje tintje. Met vijf gouden, vier zilveren én vier bronzen medailles was Nederland het meest succesvolle land van het kampioenschap. Maar dat succes kan ook averechts uitpakken: niet iedereen kan mee naar Tokio. Sprinter Jeffrey Hoogland vertelt in B.V.S.C. over zijn EK en de weg naar Tokio.

Jeffrey Hoogland blikt terug op het EK

Het was een perfect weekend voor Jeffrey Hoogland: hij startte op twee onderdelen en won twee keer goud. Toch is er volgens de baanwielrenner nog ruimte voor verbetering: "Richting Tokio moeten we nog zeker weer iets verbeteren."

Niet iedereen naar Japan

Nu voor Hoogland het EK in eigen land achter de rug is, richt hij zijn pijlen op de Olympische Spelen. De goede prestaties van de hele Nederlandse ploeg beloven heel wat voor Tokio. Maar, het succes van de baanwielrenners heeft ook een keerzijde: er zijn zoveel succesvolle renners dat niet iedereen mee kan naar Tokio.

Hoogland: "We zitten op dit moment met een vrij brede selectie aan de top. We hebben vijf of zes man die we in zouden kunnen zetten op de Olympische Spelen. Daardoor hebben we een gigantische interne concurrentie." 

We hebben een gigantische interne concurrentie

Jeffrey Hoogland

Een van die concurrenten is Hoogland's goede vriend, tevens wereldkampioen en concurrent Harrie Lavreysen. Afgelopen weekend reden ze tegen elkaar in een zinderende finale. "We hebben wel een hele goede, misschien ook wel speciale band. We doen eigenlijk alles samen, alle trainingen en uiteindelijk moet je ook strijden tegen elkaar. Daar trainden we voor, dat is wat we graag wilden."

Met drie of vier naar de Spelen

Zoals het er nu uitziet gaan er drie teamsprinters naar de Olympische Spelen. Hoogland vertelt dat er wél wordt geprobeerd om een vierde plek binnen te halen. "Voor een zo groot mogelijke medaillekans voor Nederland. Een kleine keerzijde daaraan is dus wel dat Harrie en ik misschien dan een individuele plek inleveren en zelf minder kans hebben op een medaille." 

"Waar ik op focus is gewoon dat ik bij de top drie zit, dat ik mij daar helemaal niet druk om hoef te maken. Als we met drie gaan zou ik ook individueel keirin en sprint kunnen starten, dus voor mij is dan de medaillekans het grootst."

Zolang ik in de top drie zit mogen we van mij met drie gaan.

Jeffrey Hoogland

Als er inderdaad plek wordt gemaakt voor een vierde renner in Tokio heeft dat als voordeel dat de teamsprinters één renner wat rust kunnen geven. Hoogland: "Maar volgens mij word ik elke ronde sneller en beter in een toernooi. Dus, zolang ik in de top drie zit mogen we van mij met drie gaan."

Jeffrey Hoogland blikt terug op het EK

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1