Ajax alleen aan kop in eredivisie, PSV verliest hoofd in Utrecht

2. Ajax alleen aan kop in eredivisie, PSV verliest hoofd in Utrecht

[NOS] Ajax gaat alleen aan kop in de eredivisie. De Amsterdammers speelden niet groots, maar wonnen wel van RKC Waalwijk. Het werd 1-2.

Dusan Tadic zette Ajax in de tweede helft op een 1-0 voorsprong. Even leek RKC te wankelen, maar het maakte via Saïd Bakari in de 63e minuut gelijk. Door een schitterend doelpunt van Quincy Promes won Ajax uiteindelijk met 1-2.

PSV

Waar Ajax met moeite drie punten pakte, had PSV een totale 'offday'. De Eindhovenaren verloren met 3-0 van FC Utrecht en eindigde de wedstrijd met negen man. Nick Viergever en Jorrit Hendrix werden, na ingrijpen van de VAR, met rood van het veld gestuurd.

Nick Viergever krijgt rood na een ingreep van de VAR

Sander van de Streek zette Utrecht vlak na rust op een 1-0 voorsprong. Adam Maher maakte in de 82e minuut de 2-0 met een schot van afstand. Sean Klaiber maakte de avond voor PSV in de slotfase extra erg. Hij schoot de 3-0 binnen.

Mijlpaal

Vitesse staat na de 4-0 overwinning bij VVV-Venlo op de derde plek in de eredivisie. De winst in Limburg betekent een mijlpaal voor Vitesse. Nog nooit haalde de club zoveel punten uit de eerste tien wedstrijden (23).

Bryan Linssen viert de 0-1

Bryan Linssen zorgde voor de 0-1 en 0-2, Riechedly Bazoer en Nouha Dicko bepaalden de eindstand op 0-4.

Vitesse neemt de derde plaats over van AZ. De Alkmaarders verloren in een enerverend duel met 2-4 van Heerenveen. Sven Botman zette de Friezen op 0-1, waarna Ron Vlaar gelijk maakte. Rodney Kongolo zette Heerenveen weer op voorsprong en op slag van rust maakte Jens Odgaard de 1-3.

Na de onderbreking bracht Calvin Stengs de spanning terug in de wedstrijd, 2-3. AZ wist nog wel een keer te scoren, maar niet in het goede doel. Aanvoerder Teun Koopmeiners werkte de bal achter zijn eigen doelman en bepaalde de eindstand op 2-4.