appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Valtteri Bottas wint GP van Japan, Verstappen spint

Pro Shots
zondag 13 oktober 2019 | NOS | NOS Sport

Valtteri Bottas heeft de Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. De Fin bleef op Suzuka in zijn Mercedes Ferrari-coureur Sebastian Vettel en teamgenoot Lewis Hamilton voor. Max Verstappen viel uit na te zijn aangetikt door Charles Leclerc. 

Vettel mocht vanaf pole vertrekken. Na een trage start stoof Bottas hem vanaf de tweede rij voorbij. Verstappen kende ook een prima start. Hij zette zijn Red Bull buitenom naast de Ferrari van Leclerc. Die gleed echter naar buiten, tikte Verstappen het gras in en beschadigde daarbij zelf zijn voorvleugel. Verstappen keerde ver in de achterhoede terug, maar de balans in zijn gehavende auto was ernstig verstoord. Na veertien ronden zag hij het zinloze van zijn missie in en staakte hij de race.

Leclerc kreeg een tijdstraf van vijftien seconden. Vijf seconden voor het veroorzaken van de botsing met Verstappen en tien voor het niet direct terugkeren naar de pitstraat om de schade te verhelpen. De race werd een ronde te vroeg afgevlagd door foute informatie op een lichtpaneel. 

In NOS Langs de Lijn blikte commentator Louis Dekker terug op de Grand Prix van Japan. 

Teleurstellende race voor Verstappen in Japan

In de NOS Formule 1-podcast zijn maandag ook de interpretaties van presentator Amber Brantsen en analist Jan Lammers te horen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1