appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Leclerc gunt Ferrari zege in Italië

AFP
zondag 8 september 2019 | NOS | Roy van den Busken

Charles Leclerc beëindigde de Grand Prix van Monza op de eerste plaats. De Monegask pareerde alle aanvallen van concurrent Lewis Hamilton met pijn en moeite. Vallteri Bottas kwam nog dichtbij, maar eindigde op plaats twee. 

Het was de eerste overwinning voor Ferrari op het thuiscircuit sinds 2010. Destijds schonk Fernando Alonso de fameuze renstal de overwinning.

Leclerc mocht de race van de eerste plek aanvangen. Hamilton zat hem direct op de hielen. Zijn inhaalmanoeuvres mislukten keer op keer. Slechts een keer moest Leclerc zijn auto van de baan sturen. Daarvoor kreeg hij van de wedstrijdleiding een black and white-flag, een officiële waarschuwing. Nadat de regerend wereldkampioen zelf een fout maakte, was niet hij maar Bottas de grootste concurrent voor de dagzege. De Fin eindigde binnen een seconde van Leclerc op de tweede plaats. Hamilton werd derde.

Inhaalrace Verstappen stokt op plaats acht

Max Verstappen reed zich in de punten. De Nederlander moest achteraan de race beginnen. In de eerste ronde ging Verstappen met zijn RedBull-Honda al direct naar de pits, met een beschadigde neus. Zijn opmars werd daarna redelijk solide uitgevoerd. Het stokte op een achtste plaats, beter dan onder andere Sebastian Vettel. De Duitser spinde, kreeg een straf en eindigde slechts op de dertiende plaats. Tevreden kan zijn team niet zijn, ploeggenoot Albon kwam niet verder dan plaats zes.

Formule 1-podcast

In de NOS Formule 1-podcast gaat het maandag met presentator Amber Brantsen, commentator Louis Dekker en analist Jan Lammers, uiteraard over het belang van het winnen van Leclerc in de Ferrari voor Italië.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1