Eerste winst Feyenoord, eerste verlies AZ

2. Eerste winst Feyenoord, eerste verlies AZ

Feyenoord heeft voor de eerste keer dit seizoen drie punten gepakt. De Rotterdammers beslisten de uitwedstrijd tegen Willem II met een penalty. AZ verloor in Arnhem met 2-1 van Vitesse.

De beginfase in Tilburg was uitermate rommelig. De ruimtes waren klein, er ging veel fout en het was een gevecht om de bal. Na een kwartier was er de eerste echt goede aanval van Feyenoord, die eindigde met een schot op de lat van Kökcü. Willem II was lange tijd de betere ploeg.

Een overtreding van debutant Justin Ogenia op Feyenoord-aanvaller Luis Sinisterra leverde de ploeg van Jaap Stam een penalty op, die Steven Berghuis benutte. In de slotfase bleef Feyenoord met pijn en moeite overeind.

AZ heeft moeite met Vitesse

AZ kreeg in blessuretijd de deksel op de neus. Lange tijd stond het 1-1 in het Gelredome. Koopmeiners zette het team uit Alkmaar op 1-0, uit een strafschop. Navarone Foor schopte Myon Boadu onderuit in het strafschopgebied. Er werden veel overtredingen gemaakt; spelers kregen het met elkaar aan de stok. Tim Matavz kwam met een mooie actie langs verdediger Ron Vlaar. De Sloveen schoot de gelijkmaker in de extra tijd van de eerste helft binnen.

Matus Bero besliste de wedstrijd in Arnhems voordeel, doordat hij een penalty de tweede keer raak mikte. Ook hier zorgde een debutant, Zakaria Aboukhlal, ervoor dat de ploeg de beslissende strafschop tegen kreeg.

Vitesse bovenaan

Vitesse staat nu op kop in de Eredivisie. De club heeft een voorsprong van 1 punt op Ajax, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Ajax won eerder vandaag met 1-4 van Sparta Rotterdam. PSV komt om 20.00 uur in actie tegen RKC Waalwijk.