appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Mannenacht pakt zilver in Linz

NOS
zondag 1 september 2019 | NOS | NOS Sport

De Nederlandse mannenacht heeft zilver gehaald op het wereldkampioenschap roeien in Linz. Daarmee hebben Bjorn van den Ende, Ruben Knab, Jasper Tissen, Simon van Dorp, Maarten Hurkmans, Bram Schwarz, Mechiel Versluis en Robert Luecken ook een olympisch startbewijs voor Nederland veiliggesteld.

Het achttal maakte het titelverdediger Duitsland ongelooflijk lastig en had op de finish slechts 0,55 seconde achterstand op de grote favoriet.

Zilver voor mannenacht

Brons voor Scheenaard en De Jong, Broenink in spannende skiffwedstrijd vierde

Eerder op de middag haalden Roos de Jong en Lisa Scheenaard in de vrouwen dubbeltwee een derde plaats. Het Nederlandse duo, dat zich vrijdag al wist te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio, eindigde achter winnaar Nieuw-Zeeland en Roemenië. Stef Broenink had zich op de skiff geplaatst voor de finale. Halverwege de race ging de Nederlander op kop, maar aan het eind moest hij genoegen nemen met een vierde stek.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1