Sport
NOS

Jumbo-renner De Plus winnaar BinckBank Tour

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Jumbo-renner De Plus winnaar BinckBank Tour

Laurens De Plus heeft voor de eerste keer een ronde gewonnen. De Belg van Jumbo-Visma won zondag de BinckBank Tour, de ronde door Nederland en België. De Plus eindigde in de laatste etappe als derde, achter landgenoten Oliver Naesen en Greg Van Avermaet.

De Plus stond voorafgaand aan de laatste etappe op de derde plaats in het klassement, met een achterstand van twaalf seconden op leider Tim Wellens. In de slotfase van de rit van Sint-Pieters-Leeuw naar Geraardsbergen reed De Plus met landgenoten Naesen en Van Avermaet weg. Wellens en nummer twee Hirschi (Sunweb) konden niet mee. Doordat de renner van de Nederlandse ploeg in de gouden kilometer veel bonificatieseconden pakte, was zijn eindzege zeker. In de sprint om de dagzege liet hij vervolgens lopen. Van Avermaet ging vroeg aan. Naesen kon hem in de laatste honderden meters nog passeren.

De beste niet-Belg van de dag was Simon Clarke. De Australiër werd vierde, gevolgd door opnieuw een Belg: Philippe Gilbert. Nederland moest het hebben van Mike Teunissen, die zesde werd.

Ster advertentie
Ster advertentie