appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Voor Lasse Schöne draait succes om een balans tussen Hygge en topsport: 'Het gaat om hard werken en geloven in je eigen kunnen'

ANP
dinsdag 13 augustus 2019 | BNNVARA | Redactie BVSC Twitter

Ajax maakt zich klaar voor de wedstrijd vanavond tegen PAOK Saloniki. Zonder Lasse Schöne. Hij heeft de Amsterdamse club ingeruild voor Genoa. Maar, voordat hij daar van start gaat moesten Roelof en Erben bij B.V.S.C. nog even afscheid nemen van de Deense voetballer. Dat gaat natuurlijk niet zonder een lach, een traan en wijs advies.

Lasse Schöne geeft nog een laatste advies

Goals uit vrije trappen en prachtig van afstand, daar lust Schöne wel pap van. Hij heeft er dan ook veel op geoefend: "Ik heb van jongs af aan vaak corners en vrije trappen genomen en de laatste jaren is het wat vaker raak dus dat is wel heel fijn. Oefening baart kunst. Iedereen heeft zijn eigen techniek en dat is vooral belangrijk om dat vast te houden. Ik neem bijvoorbeeld altijd een paar stappen achteruit, dan kom ik altijd goed uit."

Het succes van Schöne

Lasse Schöne heeft er 12 jaar in de Eredivisie opzitten. Hij speelde voor clubs als De Graafschap, NEC en Ajax. Met bijna 350 wedstrijden en 80 doelpunten zal hij zeker gemist worden. Nu is Lasse vertrokken naar het Italiaanse Genua waar de competitie over 2 weken begint. 

Van een prima speler bij een prima club als NEC naar het winnen van kampioenschappen, de beker winnen én uitkomen op eindtoernooien met de Deense nationale ploeg en de finale van de Europa League en halve finale Champions League spelen; wat is het geheim van dit succes? Lasse: "Het is heel simpel, hard werken en geloven in je eigen kunnen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Balans tussen topsport en hygge

Lasse: "Voor mij gaat de hele dag ook niet over voetbal. Ik kan heel goed afkoppelen. Als ik bij mijn gezin ben thuis, ben ik niet de voetballer Lasse maar de vader Lasse. En dat werkt voor mij heel goed. Het is toch een stressvol leven, er wordt veel want je verwacht en geëist. En als ik dan thuiskom, dat is voor mij mijn safe haven, als je dat zo kan zeggen. Dat heb ik echt nodig, die rust." Kortom, een balans dus tussen topsport en hygge? Lasse: "Ik denk dat dat een uitstekende uitspraak is."

Voor nu naar het mooie Italië, maar dat wil niet zeggen dat Schöne nooit meer terugkeert naar de Nederlandse competitie. En als hij dan ooit terugkeert naar hier, is het dan in Nijmegen of Amsterdam? Daar hoeft Schöne niet lang over na te denken: "Amsterdam."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1