Sport
BNNVARA

Jaike Belfor: 'Maar wat maakt kaatsen sexy?'

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Jaike Belfor: 'Maar wat maakt kaatsen sexy?'

Wat doe je op de vierde woensdag van juli als je niks te doen hebt? Nee, helemaal niet hangen op de bank: hup, naar Friesland! Naar Franeker om precies te zijn want daar is de PC. De legendarische kaatswedstrijd die je echt een keer moet hebben meegemaakt. Daarom ging Jaike Belfor daarheen voor BVSC. Of ze nou de kaatsregels onder de knie heeft en wat de sport sexy maakt? Dat zie je in het filmpje.

Op zoek naar haar Friese roots loopt Jaike rond in het stadion in Franeker. De regels van kaatsen krijgt ze alleen niet echt onder de knie. Dan maar de vraag: wat maakt kaatsen sexy? Roelof de Vries van Omrop Fryslân vind het een lastige vraag. Waar Jaike onder de indruk is van de kuiten van de spelers, gaat de Friese Roelof in op de regels: "Die zijn spectaculair."

Sportauto's en mooie vrouwen

En als je nou wint? Krijg je dan geld, een snelle sportauto of mooie vrouwen? Nee. Een bal win je. Roelof: "De kaatsers zijn wel helden in deze omgeving. Dus als je koning bent, dan ben je wel populair." En daar moet je het dan mee doen. Een bal, de eer en een mooie, gezellige dag in Franeker. Met bier, dat dan weer wel.

{podcast audio="112945" caption="Uitzending van 31 juli 2019" }

Meer van BVSC?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie