appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Jong Oranje plaatste zich voor het EK maar de droom viel in duigen

Pixabay
woensdag 31 juli 2019 | BNNVARA | Redactie BVSC Twitter

De droom van iedere sporten: mee mogen doen op een groot evenement. Voor de Dutch Junior Lions werd het werkelijkheid. Zij plaatsten zich voor het EK American Football in Bologna. Een primeur! Maar helaas was de vreugde van korte duur: het team kon niet gaan. Waarom ze niet konden gaan en hoe hun droom in duigen viel, vertellen spelers Jason Denneboom en Tyrone Brown bij B.V.S.C.

Eigenlijk zouden ze nu in Italië moeten zitten, maar aanvoerder Jason Denneboom en zijn teammaat Tyrone Brown zitten in de studio. Omdat er niet genoeg geld was kon het team niet meedoen op het EK American Football. Dat hoorden ze pas toen ze zich al hadden gekwalificeerd.

Schitteren in de NFL 

De Dutch Junior Lions zouden het grotendeels namelijk zelf moeten betalen. Vanuit de bond was er een klein budget, daarnaast haalde het team nog geld op met crowdfunding maar helaas kwamen ze rond de 6 à 7 duizend euro te kort. Jason: "Het was een beetje laat gemeld, dat we moesten betalen. Als we eerder zouden sparen, als we elke maand iets weg zouden zetten, dan hadden we wel genoeg gehad om te gaan."

Had niet iemand bij moeten springen om dit gat te dicht? Stef: "Dit is wel echt een typisch Nederland probleem. Als deze jongens straks in de NFL schitteren dan zeggen wij met z'n allen 'dat zijn Nederlandse jongens, dat hebben wij gedaan'. Maar de basis ligt natuurlijk wel gewoon hier. Maar wie dan ook inspringt, zes duizend euro mag het toch niet op vallen."

Meer van BVSC?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1