appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Onze man in Deventer
STER Advertentie

Touretappe geneutraliseerd vanwege slechte weersomstandigheden

NOS
vrijdag 26 juli 2019 | NOS | Redactie Twitter

Sneeuw en hagel in de afdaling van de Col d'Iseran hebben een vroegtijdig einde gemaakt aan de negentiende etappe van de Tour de France.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ruim dertig kilometer voor de finish werd de rit stopgezet. De jury van de Tour kwam tot dat besluit omdat een deel van het resterende parcours spekglad was geworden door een zware hagelbui.

Het ijswater stroomde over delen van de weg naar finishplaats Tignes.

Klassement

De verschillen tussen de renners op de top van de Iseran worden aangehouden. Op dat moment had Egan Bernal een voorsprong van één minuut op Geraint Thomas en Steven Kruijswijk.

Geletruidrager Julian Alaphilippe reed 2.06 achter Bernal, die de gele trui zal overnemen.

Iseran

De favorietengroep viel uit elkaar op de Iseran na een versnelling van Kruijswijk. 5,5 kilometer onder de top kon Alaphilippe de concurrentie niet meer volgen.

Ook Bernal leek het moeilijk te hebben, maar kwam hij kwam terug en reed weg bij Thomas, Kruijswijk en Buchmann.

De Colombiaan nam de gele trui virtueel over van Alaphilippe. Op de top had Bernal een voorsprong van een minuut op Thomas en Kruijswijk en 2.07 op Alaphilippe.

Maassen: 'Steven is op reserve Iseran opgereden, teleurstellend'

In de Val d'Isère aan de voet van de Col de l'Iseran stapte Steven Kruijswijk met alle andere favorieten in de ploegleidersauto. De Nederlander reed ijzersterk op de Iseran en had de klim naar Tignes, de plek waar hij zijn hoogtestage afwerkte, nog voor de boeg.

"Zwaar teleurstellend", was dan ook de conclusie van ploegleider Frans Maassen. "Steven is bewust op reserve de Iseran opgereden."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1