Sport
NOS

Fabio Jakobsen nieuwe Nederlands kampioen wielrennen

foto: AFP (archief)foto: AFP (archief)
  1. Nieuwschevron right
  2. Fabio Jakobsen nieuwe Nederlands kampioen wielrennen

De rood-wit-blauwe trui zit komend wielerjaar om de schouders van Fabio Jakobsen. De 22-jarige sprinter was in de sprint in Ede iedereen te snel af. Jakobsen, rijdend voor Deceuninck-QuickStep, volgt Mathieu van der Poel op als Nederlands kampioen.

Veel grote namen ontbraken op het kampioenschap, onder wie regerend kampioen Van der Poel, Dylan Groenewegen en Tom Dumoulin. Op het vlakke parcours was het wachten op de eindsprint. Er was een kopgroep weg met negen mannen: Koen Bouwman en Jos Van Emden (beiden Jumbo-Visma), Elmar Reinders en Oscar Riesebeek (Roompot), Wesley Kreder, Adriaan Janssen, Arne Peters, Thijs de Lange en Luuc Bugter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sunweb (voor Tourdebutant Cees Bol) en EF Education First (voor Moreno Hofland) reden op kop om het gat te dichten. In de laatste kilometers werd Reinders als laatste teruggepakt. Achter Jakobsen werd Danny van Poppel (Jumbo-Visma) tweede. Hij werd echter gediskwalificeerd. Jakobsen zal zijn nieuwe tricot niet tonen in de Tour de France, die volgende week zaterdag begint.

Jakobsen NL Kampioen.mp3

Ster advertentie
Ster advertentie