appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL op Zaterdag
STER Advertentie

Bertens buigt in finale Rosmalen

ANP
zondag 16 juni 2019 | NOS | Roy van den Busken

Kiki Bertens heeft de finale van de Libéma Open in Rosmalen verloren. De Nederlandse won de eerste set met 6-0, kreeg in de tweede set vijf matchpoints, maar verloor uiteindelijk de tweede (6-7) en derde set (5-7).

Ik was zo dichtbij

Kiki Bertens

Bertens speelde een goed toernooi, waarbij de als eerste geplaatste tennisster zonder enige moeite in de finale terecht kwam. Alison Riske, die in de halve finale Koedermetova in drie sets had verslagen, startte matig de finale. Bertens won de eerste set met 6-0 van de Amerikaanse. In de tweede set ging het meer tegen elkaar op. Dat kwam door een bovenbeenblessure bij de Nederlandse. Ondanks dat kreeg Bertens vijf matchpoints, maar iedere keer knokte Riske zich terug. De tiebreak ging naar de Amerikaanse.

Regenbreak  

De derde set lag ongeveer een half uur stil, omdat een regenbui over het gras van Rosmalen trok. Riske besliste uiteindelijk de wedstrijd, door de set met 7-5 te winnen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1