appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Kyrgios misdraagt zich weer eens: 'Geweldige tennisser, maar knotsgek'

EPA
donderdag 16 mei 2019 | NOS | NOS Sport

De Australische tennisser Nick Kyrgios staat bekend als enfant terrible en deed zijn reputatie vandaag weer eens eer aan. Bij het masterstoernooi in Rome verloor hij zijn zelfbeheersing in de tweede rondepartij tegen de Noor Casper Ruud. Het kwam hem op diskwalificatie te staan.

Kyrgios kreeg een gamepenalty wegens wangedrag, waarna hij zijn racket op de grond smeet, een drinkfles wegschopte en zelfs een stoeltje op de baan gooide. Al scheldend pakte hij zijn tas en vertrok.

"Het is ongekend wat deze jongen iedere keer weer flikt", zegt tenniscommentator Marcella Mesker. "Hij kan geweldig tennissen, maar is helemaal knotsgek."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zware straf

Kyrgios wordt volgens Mesker zwaar gestraft voor zijn wangedrag. "Hij heeft 53.000 dollar boete gekregen, zijn ATP-punten worden hem afgenomen en er hangt hem - daar wordt over vergaderd - een heel zware schorsing boven het hoofd. Het is natuurlijk niet de eerste keer. De kans dat we hem op Roland Garros en Wimbledon niet zien, die acht ik vrij groot."

Tenniscommentator Marcella Mesker over het wangedrag van Kyrgios

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1