Sport

Ajax heeft tegen Tottenham Hotspur finale voor het grijpen in laatste thuiswedstrijd Champions League

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax heeft tegen Tottenham Hotspur finale voor het grijpen in laatste thuiswedstrijd Champions League

Na de 0-1 overwinning in het gloednieuwe Tottenham Hotspur stadium in Londen, is het nu aan Ajax om in de laatste thuiswedstrijd van dit Champions League seizoen de finale veilig te stellen. Volgens Erik ten Hag "de belangrijkste wedstrijd ooit in de Amsterdam Arena".

Even was er twijfel over de inzetbaarheid van David Neres. De Braziliaanse dribbelaar trainde echter gewoon mee op de laatste training. De volledige selectie van Ajax lijkt dus fit te zijn voor de wedstrijd van vanavond. Hoe anders is dat bij tegenstander Tottenham Hotspur. De Londenaren moeten het nog zonder topschutter Harry Kane doen, maar hebben Son Heung-Min terug na een schorsing.

De 'Spurs' missen nog een vijftal spelers aan pijntjes en blessures. Ook oud-Ajacied Davinson Sanchez moet op de tribune plaats nemen. Jan Vertonghen, ook ooit verdediger in Amsterdam, kan met een masker op gewoon spelen. Hij viel vorige week geblesseerd uit na een ogenschijnlijk harde botsing met ploeggenoot Toby Alderweireld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Puzzeltje

Tijdens de gewonnen bekerfinale tegen Willem II voerde coach Ten Hag een aantal wijzigingen door. Onder anderen Noussair Mazraoui belandde daardoor op het middenveld, op de plek van Lasse Schöne. Speelt Joël Veltman, na sterk optreden in Turijn en Londen, "gewoon" als rechtsback? Of krijgt Mazraoui de voorkeur op die positie?

Wedstrijd achttien

De Amsterdammers spelen vanavond hun achttiende Europese wedstrijd van het seizoen. Op 25 juli begon de Europese campagne in de voorrondes tegen het Oostenrijkste Sturm Graz. Daarna volgde een indrukwekkende tour door Europa, waarna Ajax zich via Athene, Berlijn, Lissabon, Madrid, Turijn en Londen op de drempel van de finale terugvindt.

Luister hier naar het liveverslag van Ajax - Tottenham Hotspur bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie