appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

'Skatekeet' op weg naar Tokio 2020

On The Roll Magazine
woensdag 17 april 2019 | BNNVARA | Redactie BVSC Twitter

Veertien jaar en nu al een kast vol prijzen: skateboardfenomeen Keet Oldenbeuving, beter bekend als 'Skatekeet', won vorig jaar al wereldbekerwedstrijden en is zich nu aan het voorbereiden op de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. In BVSC, vertelt ze over de weg daarnaartoe.

SkateKeet op weg naar Tokio 2020

Uren op haar skateboard, zes dagen in de week en meedoen aan grote wedstrijden. Het is hard trainen zo voor de Spelen. Maar, Keet is nog nooit met tegenzin op haar board gestapt: "Ik vind het leuk dat ik het nu nog meer kan doen. Ik krijg van school bijvoorbeeld ook vrij om te trainen en naar wedstrijden te gaan. Ik denk dat de lol er niet van afgaat."

'Keet doet het fantastisch'

Voor het eerst staat skateboarden op het programma van de Olympische Spelen. Bondscoach Sjoerd Vlemmings vertelt dat dat het skaten niet heel erg heeft veranderd: "Maar mee mogen doen op het hoogste platform binnen sport... dat is natuurlijk fantastisch."

Nederland heeft bij de vrouwen volgens Vlemmings zeker kans op kwalificatie. Vlemmings: "We hebben twee goed skatende meiden momenteel. Keet doet het echt fantastisch. Als zij beiden het traject goed doorlopen dan staan zij op de Spelen van 2020."

SkateKeet op weg naar Tokio 2020

Meer van BVSC?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1