appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Weer gouden oefening Epke Zonderland

ANP
zondag 14 april 2019 | NOS | Roy van den Busken

Epke Zonderland heeft opnieuw een gouden oefening geturnd. De Nederlander maakte nauwelijks fouten in zijn uitvoering op het hoog rek. Tin Srbic uit Kroatië kwam het dichtst in de buurt van Zonderland, met een score van 14,900 om 15,266 voor de Fries.

De 32-jarige regerend wereldkampioen was als zesde aan de beurt. Een van zijn grootste concurrenten, de Rus Artur Dalaloyan, was voor hem geweest en noteerde 14,800, waardoor de Nederlander alles uit de kast moest halen. Dalalojan bleek later met de bronzen medaille naar huis te mogen.

Perfect uitgevoerd

Zonderland koos voor een moeilijke oefening, bestaande uit twee keer twee vluchtelementen. Zowel de combinatie Cassina-Kovacs als de Kolman-Gaylord 2 voerde hij goed uit. Ook zijn afsprong was foutloos. Het is de derde keer dat Zonderland Europees kampioen wordt aan de rekstok, vorig jaar haalde hij zilver.

Epke Zonderland wint goud aan rekstok op EK

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1