Sport
NOS

Hamilton wint duizendste race, Verstappen vierde in China

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hamilton wint duizendste race, Verstappen vierde in China

De duizendste race in de Formule 1 is gewonnen door Lewis Hamilton. De Britse titelhouder bleef in de Grand Prix van Shanghai Valtteri Bottas en Sebastian Vettel in een niet al te spectaculaire race voor. Max Verstappen werd vierde. Het was voor Hamilton zijn 75ste overwinning uit zijn carrière.

Wie op spektakel zat te wachten in de jubileumrace, kwam bedrogen uit. De dominantie van Mercedes was te groot in Shanghai. Ferrari en Red Bull waren in de kwalificatie al op achterstand gezet en de race veranderde daar weinig aan.

Koppositie Hamilton

Hamilton nam bij de start de koppositie van Mercedes-teamgenoot Bottas over. Ook de Ferrari's ruilden van plaats: Charles Leclerc troefde Vettel af. Verstappen, gestart op medium banden, hield teamgenoot Pierre Gasly, de enige van de toppers op de zachte band, in de eerste bochten maar net achter zich.

Na een botsing tussen beide McLarens en Daniil Kvyat mocht er twee ronden niet worden ingehaald. Toen de race weer werd vrijgegeven, bleken de Mercedessen te snel voor de rest van het veld. Kvyat greep naar aanleiding daarvan een straf van de wedstrijdleiding.

Ruim erachter volgde Leclerc, onder protest, stalorders op om Vettel voor te laten. Verstappen probeerde het met een 'undercut'. De vroege pitstop had deels succes: Vettel kreeg hij er net niet me te pakken, maar Leclerc wel. Uiteindelijk moest Verstappen genoegen nemen met de vierde plaats.

Ster advertentie
Ster advertentie