Sport
NOS

Verbij tweede op de 500 meter, Koelizjnikov aan de leiding

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verbij tweede op de 500 meter, Koelizjnikov aan de leiding

Na drie afstanden op de WK sprint in Heerenveen gaat de Rus Pavel Koelizjnikov aan de leiding. In de laatste rit op de 500 meter versloeg hij Kjeld Nuis.

Ook evenaarde hij het baanrecord in Thialf, wat in december 2013 door Michel Mulder werd neergezet: 34,31. Op de kilometer moet de Rus een voorsprong van 63 honderdsten verdedigen op de Japanner Tatsuya Shinhama. Hij verbeterde vandaag zijn tijd maar kon de afstandszege niet bezegelen.

Nuis daalt in klassement

In de rit tegen Koelizjnikov kwam Kjeld Nuis niet aan zijn tijd van gisteren. Hij reed een tijd van 35.05 en zakte daarmee naar de vierde plek in het klassement. De noor Harald Lorentzen, die een voorsprong van 43 honderdsten heeft op de olympische kampioen op de kilometer, staat nu derde achter Koelizjnikov en Shinhama.

Ondanks een slechte wissel op zaterdag maakt Kai Verbij nog een kans op de bronzen plak. Hij reed een tweede tijd op zondag waarmee hij de vijfde plek in het klassement bezet, op 64 honderdsten afstand van de als derde geplaatste Lorentzen.

Koelizjnikov pakt snelste tijd op de 500 meter

Ster advertentie
Ster advertentie