appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Marc, zijn zussen en dochters doen het: de familie Velzeboer is een echte shorttrackfamilie

NOS
donderdag 21 februari 2019 | NOS | Maarten van den Hoven

We kennen veel sportfamilies in Nederland. Bijvoorbeeld de voetbalfamilie Koeman en de honkbalfamilie Urbanus. Ook in het shorttrack is er een echte familie: de familie Velzeboer. Marc en zijn twee zussen, Monique en Simone deden in 1992 mee aan de Olympische spelen van Albertville. Maar ook de dochters van Marc kwamen dit jaar in het nieuws.

De jonge zusjes Velzeboer

Zijn oudste dochter Xandra maakte haar worldcup debuut onder leiding van bondscoach Jeroen Otter en vorige week won zijn jongste dochter Michelle brons op de Jeugd Olympische Spelen.

Volgens Marc zit shorttrack in de genen van de Velzeboertjes. “Blijkbaar vinden we het allemaal leuk om eindeloos op een baan van 110 meter te rijden.’’ Het is niet zo dat hij als vader zijn dochters heeft gedwongen om deze sport te beoefenen. Zijn dochters moeten vooral zelf plezier hebben om op het ijs te staan, vindt hij. ”Als ik aan mijn ontbijt zit dan zeggen ze pap schiet eens op we willen trainen.”

 

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1