appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Emotionele Wüst na fenomenale race wereldkampioene 1.500 meter

ANP
zondag 10 februari 2019 | NOS | NOS Sport

Bij de WK afstanden heeft Ireen Wüst voor de vierde keer in haar carrière de 1.500 meter gewonnen. In het Duitse Inzell moest de regerend olympisch kampioene flink aan de bak, maar ze maakte haar status als drievoudig wereldkampioene waar. 

Als enige schaatsster dook Wüst bovendien onder de 1.53,00. Haar tijd van 1.52,81 was bovendien een baanrecord. Wüst kent een moeilijk tweede deel van het seizoen na het overlijden van goede vriendin Paulien van Deutekom.

Ze droeg haar zege op aan Van Deutekom. "Dit was ook nog haar favoriete afstand, mooier kan niet", sprak een emotionele Wüst. "Een bijzondere en magische dag." 

 

Emotionele Ireen Wüst draagt wereldtitel op aan Paulien van Deutekom

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1