appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Edwin Winkels over de transfer van Frenkie de Jong

ANP
woensdag 23 januari 2019 | EO | NOS | Langs de Lijn En Omstreken

Frenkie Jong maakt na dit seizoen de overstap van Ajax naar Barcelona. Met de transfer is een bedrag van 75 miljoen euro gemoeid, een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot 86 miljoen euro.

De transfer van De Jong is de grootste in de geschiedenis van de eredivisie. Hij lost verdediger Davinson Sánchez af, die in 2017 voor 40 miljoen euro van Ajax naar Tottenham Hotspur verkaste. Virgil van Dijk is de duurste Nederlandse speler ooit. De verdediger werd vorig seizoen door Southampton voor ruim 84 miljoen verkocht aan Liverpool.

In Langs de Lijn vertelt correspondent Edwin Winkels hoe het transfernieuws in Spanje is ontvangen.

Edwin Winkels over de transfer van Frenkie de Jong

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1