appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Roel Boomstra is wereldkampioen dammen: 'Het voelt geweldig'

NOS
woensdag 16 januari 2019 | NOS | Jesper van Aken

Afgelopen weekend werd Roel Boomstra voor de tweede keer wereldkampioen dammen. In een slopende tweekamp van twee weken versloeg hij de Russische grootheid Alexandr Schwarzman.

Roel Boomstra is wereldkampioen dammen.mp3

De 25-jarige Boomstra is erg blij met zijn overwinning: "Ja, het voelt geweldig om de beste van de wereld te zijn. Ik ben die avond heerlijk uiteten geweest met mijn vrienden en mijn moeder om het te vieren." Boomstra kon ook rekenen op persoonlijke felicitaties van minister-president Mark Rutte en het koningshuis.

Om te zie hoe goed Boomstra nou precies is, daagden presentatoren Robbert Meeder en Henk van Steeg hem uit voor een duel. Ook daar bleek Boomstra geen moeite mee te hebben.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1