Sport
EONOS

PSV moet winnen om Europa League in zicht te houden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV moet winnen om Europa League in zicht te houden

Overwintering in de Champions League is al uit het zicht van PSV verdwenen. Met één punt uit vier wedstrijden is deelname aan de knock-outfase van de Europa League nog mogelijk. Winst zou een enorme steun in de rug betekenen, maar de tegenstander is niet mals. Om 21.00 uur wordt er in het Philips Stadion afgetrapt. De wedstrijd is live te volgen bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

In een poule terechtkomen met FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur stemde weinig voetbalkenners positief. "De volgende ronde halen ze nooit", of "ze zijn kansloos", zijn veelgehoorde uitspraken. Maar kansloos, dat is PSV niet. Ondanks de verloren wedstrijden, maakten de Eindhovenaren indruk op de tegenstanders. FC Barcelona reist dan ook niet met onderschatting af naar Noord-Brabant.

"PSV heeft met herkenbaar voetbal alles gewonnen. In de wedstrijden die ze in de Champions League verloren, lieten ze een goede indruk achter", zegt een goed voorbereide Barcelona-coach Ernesto Valverde op de persconferentie. "Hun spits, Luuk de Jong, is een uitstekende kopper. Zijn doelpunt van afgelopen week was prachtig. Wij gaan onze best doen om hem af te stoppen."

Minieme kans

PSV-trainer Mark van Bommel, oud-speler van Barcelona, weet dat zijn ploeg het erg lastig gaat krijgen, maar dat het niet onmogelijk is. "We gaan er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. Ons doel was overwinteren. Als derde eindigen en ons kwalificeren voor de Europa League wordt niet makkelijk, maar kan nog steeds."

De kans van PSV om nog door te stromen naar de Europa League is klein. Nummer drie van de poule, Tottenham Hotspur, staat drie punten voor op PSV. De Spurs spelen vanavond tegen Internazionale.

In Barcelona verloor PSV met 4-0, onder meer door een hattrick van absolute vedette Lionel Messi. De Argentijn is vanavond ook van de partij, nu hij terugkeert in de selectie na een blessure. Daarentegen spelen oud-Ajacieden Jasper Cillessen en Luis Suárez niet mee tegen PSV. Zij zijn geblesseerd afgehaakt in aanloop naar het duel.

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie