appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Erben Wennemars: 'Jutta Leerdam gaat het maken'

De Nieuws BV
maandag 29 oktober 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Aanstaand weekend is een bijzonder weekend voor Erben Wennemars. Hij zal van start gaan bij de marathon van New York. Maar, Erben heeft een schaatshart. En dat hart klopt sneller als hij denkt aan één ding. En nee, dit keer niet de Elfstedentocht: het langebaanschaatsen begint dit weekend met het World Cup kwalificatietoernooi. En volgens hem moet iedereen uitkijken naar deze schaatser.

Een gouden combinatie

Erben en Patrick worden een beetje oud, maar gaan graag nog mee met de tijd. Instagram is hen bijvoorbeeld niet vreemd. Maar er doet een junior mee aan het World Cup kwalificatietoernooi en die heeft 58 duizend volgers. Jutta Leerdam: misschien nog wat onbekend bij het offline schaatspubliek, online snapt Erben het wel.

Ze is de vriendin van Koen Verweij, ze is groot op Instagram en ze kan ook nog eens snoeihard schaatsen. "Dat is toch wel een gouden combinatie", zegt Erben. "Aanstaande weekend op het kwalificatietoernooi gaat zij voor het eerst denk ik op het podium staan bij de senioren en dan wordt ze geïntroduceerd. Dus aankomend weekend, schaatsen kijken, Jutta Leerdam."

Elke maandag tussen 13:30 en 14:00 is Erben Wennemars te gast bij De Nieuws BV om het sportweekend te bespreken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1