Ajax superieur in vroeg onthoofde Klassieker

2. Ajax superieur in vroeg onthoofde Klassieker

[NOS] Ajax heeft moeiteloos de 185ste Klassieker tegen Feyenoord gewonnen. De Amsterdammers waren door een snelle rode kaart van Feyenoord heer en meester in de Johan Cruijff Arena: 3-0.

De wedstrijd werd al na zes minuten van alle spanning beroofd toen Jeremiah St. Juste op een onbeholpen manier met de onderkant van zijn schoen op de achillespees van Nicolás Tagliafico ging staan.

Arbiter Björn Kuipers bestrafte de Feyenoord-verdediger aanvankelijk met geel, maar de VAR wees Kuipers op de ernst van de overtreding, waarna St. Juste alsnog de snelste rode kaart in een Klassieker kreeg.

Ajax zette Feyenoord vervolgens met de rug tegen de muur en kwam na 21 minuten op curieuze wijze op 1-0. Doelman Justin Bijlow liet de bal op een inzet van Frenkie de Jong door zijn benen glippen en zag al grabbelend tot eigen afgrijzen de bal over de lijn rollen.

De Rotterdammers, die in het seizoen 2005-2006 voor het laatst in Amsterdam zegevierden, probeerden met tien man er nog het beste van te maken, maar verder dan speldenprikken van Robin van Persie en Steven Berghuis kwamen ze niet.

Hakim Ziyech verdubbelde vlak voor rust de score met een diagonaal schot aan de rechterkant, waarbij de traag reagerende Bijlow weer niet helemaal vrijuit ging.

In de tweede helft was de spanning er helemaal uit. Ajax wilde wel, maar was slordig in de afronding voor het doel van Feyenoord. Giovanni van Bronckhorst nam bovendien maatregelen door Robin van Persie in de kleedkamer te laten voor Bart Nieuwkoop.

Na tachtig minuten was het weer raak voor Ajax. Dusan Tadic maakt er, na een fijne individuele actie van invaller David Neres, met een kopbal 3-0 van. Daarmee kreeg het publiek alsnog een doelpunt te zien in een wedstrijd die nooit een wedstrijd was.