appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Voor Koen Smet een nieuw begin, voor Rutger Smith het einde van een tijdperk

Pro Shots
woensdag 17 oktober 2018 | NOS | Daan van den Berg

Voor hordeloper Koen Smet breekt er een nieuw tijdperk aan. Hij is terug van een depressie en heeft sinds kort een nieuwe trainer. Voor Rutger Smith was vandaag ook een speciale dag. De kogelstoter stopt er namelijk mee en gaat aan de slag bij de Belgische atletiekbond. 

Koen Smet voelt zich herboren, de 26-jarige atleet komt terug van een depressie en is blij om zich weer helemaal op het hordenlopen te kunnen focussen. Ook gaat hij trainen met de wereldberoemde Colin Jackson, tweevoudig wereldkampioen en voormalig wereldrecordhouder. Smet raakte via Instagram in contact met Jackson en voor hij het wist had hij een nieuwe coach gevonden. 

Een nieuwe coach betekent afscheid nemen van zijn vorige coach. Althans, niet helemaal, Smet werd gecoacht door Ineke Bonsen en die twee hebben nog regelmatig contact. Bij Langs de Lijn en Omstreken werd ook nog even contact gezocht met de bijna 73-jarige trainster. En laat die nou net groot fan zijn van Rutger Smith.

Voor Koen Smet een nieuwe start, voor Rutger Smith het einde van een tijdperk

Langs de Lijn En Omstreken

Smith naar de Belgen

Voor Rutger Smith zit zijn topsportcarrière erop. De 37-jarige discuswerper en kogelstoter laat een lange carrière achter zich met tal van successen. 

Drie keer wist hij de 28-voudig Nederlands kampioen een WK-medaille te veroveren. In 2005 pakte hij zilver en twee jaar later pakte hij brons. Die medaille kreeg die overigens pas toen bleek dat de Wit-Rus die voor hem eindigde op doping werd betrapt. 

Smith gaat nu aan de slag als kwaliteitsmanager bij de Vlaamse Atletiekliga. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1