Sport
BNNVARA

'De Olympische Spelen zijn te hard, te groot en commercieel'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De Olympische Spelen zijn te hard, te groot en commercieel'

Stilzitten is niet iets wat Erben Wennemars makkelijk afgaat. In De Nieuws BV vertelde hij al wat hij dit weekend allemaal weer heeft gedaan. Maar nu probeert hij ook uit te beelden aan Patrick hoe fantastisch de Jeugd Olympische Spelen zijn... Als dat maar goed gaat.

De Jeugd Olympische Spelen

Maandagmensen, bestaan die eigenlijk wel? Nou, we kunnen na dit filmpje in ieder geval vaststellen dat Erben dat zeker is! Want Erben kan zijn enthousiasme niet bedwingen: hij is vol van de Jeugd Olympische Spelen. Erben is het vertrouwen in de Olympische Spelen een beetje verloren in de afgelopen jaren: "Het is verhard, soms is het misschien wel té hard. Het gaat alleen maar om medailles, het wordt steeds groter en groter en het is commercieel."

Erben vindt het zonde dat de Olympische Spelen niet altijd meer gaan om waarom het eigenlijk begonnen is: "De Spelen zijn ooit bedacht om mensen met elkaar in contact te brengen. Als je op het speelveld staat is iedereen gelijk. Vriendschappen worden gemaakt." En dat zit nog wel in de Jeugd Olympische spelen.

Quote

Fantastisch. Alsof Spiderman echt bestaat. Ze rennen gewoon tegen de muur op, ziet er fantastisch uit.

Erben Wennemars

Van sportklimmen tot gewichtheffen

Op de Jeugd Olympische Spelen wordt veel met nieuwe sporten geëxperimenteerd: niet alleen alle standaard sporten komen aan bod. Sportklimmen bijvoorbeeld: "Fantastisch. Alsof Spiderman echt bestaat. Ze rennen gewoon tegen de muur op, ziet er fantastisch uit."

En, Erben is groot fan geworden van een Nederlandse deelnemer: Enzo Kuworge. "Die man is torentje hoog en doet aan gewichtheffen. Een vrolijke gozer met een vrolijke uitstraling, een grote reus. En snatchen kan hij gewoon met 163 kilogram." Hoe dat er ongeveer uit ziet? Erben doet een poging (zonder gewichten weliswaar).

Elke maandag tussen 13:30 en 14:00 is Erben Wennemars te gast in De Nieuws BV om het sportweekend door te nemen.

Ster advertentie
Ster advertentie