appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen
STER Advertentie

'Bij sportverenigingen is het één grote afvalrace'

ANP
maandag 8 oktober 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

In de Telegraaf zegt Sven Kramer dat het zonde is dat Jong Oranje is afgeschaft voor het schaatslievend deel van Nederland. Want Jong Oranje was altijd de doorstroming naar de top. Maar volgens Erben Wennemars ligt het probleem ergens anders en dat probleem geldt niet alleen voor schaatsend Nederland.

Erben is het eens met Sven Kramer dat Jong Oranje terug moet komen: "Het was het instituut. En het moet ook zeker terugkomen want het werkte. Maar ik denk dat daar niet het probleem zit. Het probleem zit in de laag daaronder in het verenigingsleven: de schaatscultuur."

'Het is één grote afvalrace'

Erben ziet het als hij naar de schaatsbaan gaat: ieder jaar schaatsen er minder mensen. Volgens Erben ligt dat onder andere aan de opleidingen: "Wij kijken alleen maar naar talent. Het is eigenlijk één grote afvalrace. Onderin kom je erin en op een gegeven moment blijven alleen de beste over. Maar de mensen die afvallen, die zijn ook echt weg en dat is jammer. Ik maak me geen zorgen over de talenten maar over de breedte van de sport."

We hebben geen oog meer voor de verenigingen die uitgehold achterblijven.

Erben Wennemars

En volgens Erben geldt dit probleem voor meerdere sporten: "Ook in het handballen en in het volleyballen, in heel veel sporten hebben we wel een heel mooi topsportsysteem, maar hebben we eigenlijk geen oog meer voor die verenigingen die dan eigenlijk uitgehold achterblijven. Dat vind ik heel jammer."

Elke maandag tussen 13:30 en 14:00 bespreekt Erben Wennemars het laatste sportnieuws in De Nieuws BV. Luister het hier terug.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1