Sport

Champions League op NPO Radio 1: Bayern München - Ajax

foto: ANP Pro Shotsfoto: ANP Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Champions League op NPO Radio 1: Bayern München - Ajax

[NOS - RAD1] Bayern München is de grote favoriet in groep E van de Champions League, maar toch hoopt Ajax vanavond op een stunt in de Allianz Arena.

Ajax gaat vanavond op bezoek in München voor het tweede duel in de Champions League. Op papier lijken de Amsterdammers kansloos, maar misschien zitten er toch wel wat verrassingen in. Ten Hag vindt dat "Ajax altijd voor een overwinning moet gaan." Dus ook tegen Bayern.

{poll}

Zowel Bayern als Ajax won de eerste groepswedstrijd. Bayern won in Lissabon met 2-0 van Benfica en Ajax won in de Amsterdam Arena overtuigend van AEK Athene met 3-0.

De kans is groot dat Ajax vanavond niet beschikt over Frenkie de Jong. De voetballer heeft een kuitblessure en ontbrak daardoor ook al in het duel met de Limburgers.

2004

De laatste onderlinge wedstrijden dateren alweer uit 2004. Toen troffen de clubs elkaar ook in de groepsfase van de Champions League. Ajax verloor uit met 4-0. In Amsterdam werd het duel afgesloten met een gelijkspel: 2-2.

Arjen Robben

Arjen Robben verwacht een mooie wedstrijd tegen Ajax: "Tegen een Nederlandse club spelen is natuurlijk extra bijzonder. Ik zie postieve ontwikkelingen, zowel bij Ajax als PSV. Ik was ook heel blij met twee Nederlandse clubs in de Champions League. En beide ploegen hebben ook de potentie om het goed te doen."

"Ajax heeft de eerste wedstrijd overtuigend gewonnen. Ze hebben ook kans om te overwinteren. Het is super om te zien dat er weer nieuwe talenten opstaan", aldus de 34-jarige oud-international.

Het wordt de tiende keer dat Robben tegenover Ajax staat. Maar nooit trof hij Ajax met een buitenlandse club.

Bayern München - Ajax

Het Champions League-duel tussen Bayern en Ajax is vanaf 21.00 uur live te volgen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie