appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Ze waren bij Achilles '29 niet altijd blij met mijn komst'

Pro shots
dinsdag 25 september 2018 | NOS | NOS redactie

"Wat een kut keeper hebben wij, verschrikkelijk wat een kut keeper." Een scene uit de documentaire 'Voetbal is Oorlog' over voetbalclub Achilles '29 is de afgelopen weken behoorlijk viral gegaan. 

'Ze waren bij Achilles '29 niet altijd blij met mijn komst'

Trainer Eric Meijers is, terwijl de camera op hem gericht staat, hoorbaar niet blij met zijn doelman. Het seizoen 2016/2017 verloopt rampzalig voor de club uit Groesbeek, dat dan uitkomt in de eerste divisie en later zal degraderen. 

Hans Heijnen is de maker van de documentaire die vrijdag in première gaat. In Langs de Lijn En Omstreken vertelt hij over zijn ervaringen. De filmmaker stuitte tijdens zijn opnames meerdere keren op verzet van de club.

"Ze dachten waarschijnlijk: die film is goed voor ons. En als het meezit degraderen we niet. Wie weet komen er sponsoren bij. Het kan nooit slecht zijn."

"Maar ik voelde dat ze niet altijd blij waren met mijn komst. Dat ze het moeilijker vonden dat je weer ging filmen, omdat het steeds slechter ging."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1