Sport

AEK Athene eerste horde van Ajax in de Champions League

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. AEK Athene eerste horde van Ajax in de Champions League

[NOS] Na vier jaar afwezigheid speelt Ajax weer eens in de Champions League, het prestigieuze miljardenbal. De eerste wedstrijd spelen de Amsterdammers in de eigen Johan Cruijff Arena om 18.55 uur tegen AEK Athene. En juist aan deze tegenstander bewaren ze goede herinneringen...

Net als PSV heeft Ajax te maken met een loodzware poule. Bayern München, Benfica en AEK Athene zijn de tegenstanders. Op papier misschien minder sterk dan de poule van de Eindhovenaren, maar nog steeds geen makkie.

Vorig jaar was een Europees drama voor Ajax. De Europa League werd niet eens behaald, terwijl het jaar daarvoor de finale van dat toernooi werd gehaald. Waar Ajax in mei vlak voor de finale nog zei 'We Are Back', was het in augustus 'We Are Back bij af'.

Het Europese debacle zal ongetwijfeld hebben meegespeeld in de sterke voorrondes die Ajax heeft gespeeld tegen Sturm Graz, Standard Luik en Dinamo Kiev. Kijkend naar de entourages waar Ajax in speelde, zal dat hoop geven voor vanavond. In de voorrondes was er geen stoel meer beschikbaar in de Arena en ook vanavond weer zal het stadion tot de nok toe gevuld zijn.

Ajax - AEK Athene

Volg de Champions League-wedstrijd vanaf 18.55 uur live in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1

Matthijs de Ligt

Een twijfelgeval voor vanavond is aanvoerder Matthijs de Ligt. Hij kampt met een lichte knieblessure, dat meldt De Telegraaf. Ondanks de blessure is De Ligt 'gewoon' opgenomen in de wedstrijdselectie voor vanavond. De selectie bevat op dit moment nog twintig spelers, daarvan moeten er nog twee spelers afvallen. Het kan daarom zijn dat De Ligt alsnog afvalt.

Kasper Dolberg keert terug in de selectie van Ajax. De Deense spits keert terug van een serie blessures. Afgelopen maandag zou hij nog spelen met Jong Ajax tegen Helmond Sport, maar toen had hij teveel last van zijn knieholte.

Voorbode voor succes?

Het is niet de eerste keer dat Ajax de openingswedstrijd in de Champions League speelt tegen AEK. De vorige keer dat dit gebeurde was in het seizoen 1994/1995. Dat was het seizoen waarin Ajax de Champions League, de Eredivisie en de Johan Cruijff Schaal won onder trainer Louis van Gaal.

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie