appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Djokovic bereikt finale Wimbledon na thriller tegen Nadal

ANP
zaterdag 14 juli 2018 | NOS | Redactie

Novak Djokovic heeft na een thriller de finale van Wimbledon bereikt door een zege op Rafael Nadal. De halve finale was razend spannend. Na vier sets stond het 2-2. In de laatste set werd het 10-8.

Djokovic leidde vrijdag met 2-1 in sets toen de partij om 23.00 uur gestaakt werd vanwege de avondklok op Wimbledon. Met zinderend tennis hadden beide spelers in hun 52ste ontmoeting het publiek vermaakt. Met name in de derde set wisselden de fraaie punten elkaar in hoog tempo af.

Nadal kreeg mede dankzij twee sublieme dropshots drie setpoints in de tiebreak, maar benutte deze niet en zag Djokovic toeslaan op z'n tweede setpunt.

Zaterdag leek de Serviër de nacht het best te hebben verteerd. Djokovic liet twee breekkansen in de eerste game echter onbenut en Nadal liep daarna uit naar 3-0. De Spanjaard kwam op 5-3 met 0-40 achter, maar won alsnog de set.

In de vijfde set steeg de spanning en ook het niveau. Beiden creëerden in de beslissende fase breekkansen (Djokovic op 4-3 en Nadal op 4-4 en 7-7).

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1