appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

‘Trumps protectionisme zet Nederlandse economie onder druk’

ANP
zondag 13 oktober 2019 | WNL | Gemme Burger

De politieke koers van de Amerikaanse president Trump zet de economie in Nederland onder druk. Dat zegt Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel, in het radioprogramma WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij doelt op handelstarieven op onder andere kaas die de VS oplegt aan Europa. “Dat raakt onze economie, in Overijssel bijvoorbeeld wordt een aantal bedrijven daar hard door geraakt.”

Handelsbarrières

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra sprak deze week met Van Hijum over handel tussen beide landen. “Ik heb hem gewezen op het feit dat Trumps politiek van steeds meer protectionisme en handelsbarrières opwerpen uiteindelijk op lange termijn zowel Nederland als de VS schaadt.”

Oorlog in Syrië

Ook het gegeven dat Trump het terugtrekken van Amerikaanse militairen in Noordoost-Syrie niet overlegde met Europa, waarna Turkije Noordoost-Syrië binnen viel, ziet Van Hijum als illustratief voor die vorm van politiek. “Amerika trekt zich steeds verder terug achter de dijken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1