appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De mysterieuze motie van Henk Krol

ANP
vrijdag 20 september 2019 | AVROTROS | Radio EenVandaag Twitter

"Schitterende motie. Bijna poëzie. Hulde", klinkt een geluid op Twitter over de ingediende motie van Henk Krol. Hij heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen een erg mysterieuze motie ingediend. Niemand weet namelijk 100 procent zeker wat die inhoudt. In de rubriek TrendingVandaag van Radio EenVandaag licht Lammert de Bruin de motie toe.

#TrendingVandaag met Lammert

'Schitterend'

De motie waar het allemaal om draait, luidt als volgt: "De Kamer, gehoord de beraadslaging, constaterende de toestand in de wereld op het gebied van monetair beleid, handelsspanningen en verschuivende machtsverhoudingen; Spreekt uit dat wij leven in uitzonderlijke economische tijden, en gaat over tot de orde van de dag. Krol."

Een van de reacties: "Schitterende motie. Bijna poëzie. Hulde!" Een ander vraagt zich af of de motie wel echt is.

Uitzonderlijke economische situatie

Toch lijkt het voorstel van de 50PLUS-voorman vooralsnog wel serieus. Het wijst namelijk op wet 142. Hierin staat dat, wanneer de regering erkent dat we in een uitzonderlijke economische situatie zitten, de minister vrijstellingen kan verlenen van kortingen. Lees het hele verhaal op EenVandaag.nl.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1