appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
STER Advertentie

Lodewijk Asscher wint Debatprijs 2019

Foto: Nederlands Debat Instituut
donderdag 19 september 2019 | EO | Sven Boone

Lodewijk Asscher is door het Nederlands Debat Instituut uitgeroepen tot de beste debater van de Algemene Politieke beschouwingen. Dat werd donderdag bekendgemaakt in Dit is de Dag.

Lodewijk Asscher wint Debatprijs 2019

De jury stelde dat de PvdA-leider een herkenbaar en meeslepend verhaal hield dat goed was te volgen. Asscher zei in een reactie enorm blij te zijn zichzelf op te volgen als winnaar van de Debatprijs.

In het betoog van Asscher ging het veel over onderwijs. Hij probeerde tegenstanders te verleiden tot het doen van concrete toezeggingen, zoals in het onderstaande fragment waarin premier Rutte een vraag krijgt over investeringen.  

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Enthousiast

Asscher gaf aan dat hij zich grondig had voorbereid op de Algemene Beschouwingen. Hij houdt zijn speeches als een van de weinige politici volledig uit het hoofd. "Als je op je papier kijkt, gaan de luisteraars meteen met hun mobieltje in de weer".

De jury van de Debatprijs was in tegenstelling tot vorig jaar enthousiast over de toon van het debat. Er werd volgens hen goed naar elkaar geluisterd en gekeken naar mogelijkheden om samen te werken.

Luister het hele gesprek in Dit is de Dag hier terug:

Lodewijk Asscher wint Debatprijs 2019

Debatprijs van de Maand

Vanaf dit jaar reikt het NDI de 'Debatprijs van de Maand' uit in Dit is de Dag. De winnaar van deze prijs heeft impact gehad op een actueel debat, helder zijn of haar standpunt verkondigd, en inhoudelijk en met interesse op zijn of haar tegenstanders gereageerd. De prijs houdt dus niet noodzakelijkerwijs verband met de inhoud van de standpunten van de winnaar. In december 2019 wordt de 'Debatprijs van het Jaar' uitgereikt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1