appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Verhalen
STER Advertentie

De overheid investeert: 'Het valt internationaal op'

ANP
woensdag 18 september 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Na jaren de vinger op de knip te hebben gehad, mag het geld de komende periode rollen. Met een investeringsfonds wil het kabinet miljarden in de eigen economie steken. "Dat valt internationaal op", zegt Kees Boonman in Spraakmakers. "Juist de Nederlandse regering heeft op Europees niveau veel kritiek op het pompen van geld in de eigen economie." 

De politieke nabeschouwing van Prinsjesdag - deel 1
Zalmnorm of geen Zalmnorm, het valt de politiek commentator op dat het nooit goed is. "Het is grappig dat wanneer er strenge begrotingsregels zijn, je hoort: nou, nou, we moeten geld uitgeven." De afgelopen 24 uur hoorde Boonman vooral het tegenovergestelde. "Progressieve journalisten zeggen nu: nou, nou, gaat dat niet te fors?" 

Boonman denkt dat het goed is dat er iets ruimer wordt gedacht over de overheidsuitgaven. "Dit zit prima binnen de Europese normen." Of het kabinet zich zo wapent tegen internationaal turbulente tijden of een nieuwe economische crisis? "Morgen is het altijd anders. Als de ellende in het Midden-Oosten blijft, dan kunnen al die cijfers de prullenbak in." 

De politieke nabeschouwing van Prinsjesdag - deel 1De politieke nabeschouwing van Prinsjesdag - deel 2

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1